Het proces van een nieuwe website laten maken

Wil je een website laten maken? Graag jezelf of je bedrijf willen presenteren op het internet of zou je graag online producten willen verkopen, maar weet je niet hoe je dit het beste aan kunt pakken? Ik help je daar graag verder met een website ontwerp. Lees verder voor het proces van een nieuwe website laten maken.

Allereerst is een dit een full service waarbij je zelf ook een rol in speelt. Het is een presentatie voor jou of jouw bedrijf. Een website laten maken is toch iets anders dan het kopen van een nieuwe tafel.

Strategie & Analyse

Bij het begin van het project beginnen wij samen met het maken van een strategie voor je nieuwe website. Zonder strategie weet je niet waarnaar je naar toe werkt, dat kan het proces erg verstoren en achteraf veel vragen geven en daar hebben wij beide niets aan. Ik vind het belangrijk bij het opzetten van een website dat er transparantie is tussen mij en de klant.

De eerste vraag is wat het doel is van de klant. Waarom wil je een website of webshop en wat wil je ermee bereiken? Wie is je doelgroep? Het gebeurd namelijk regelmatig dat er al een oplossing is bedacht door de klant wat niet goed aansluit tot je doel. Dit wil ik voorkomen dus beginnen we bij scratch.

De tweede vraag is welke verantwoordelijkheden we elkaar geven. Hoe komen we aan de middelen die we nodig hebben aan de nieuwe website. Denk aan content voor op de website, hosting van de website en meerdere aspecten die erbij komen kijken.

De derde stap is beginnen met een analyse. Ik zou graag willen weten hoe de markt eruitziet van jouw branche. Dit ga ik voor jouw onderzoeken. Zo zie ik de kansen en bedreigingen in de markt. Heb je al een website of zit je al een tijdje in het vakgebied is het ook belangrijk voor mij om je sterktes en zwaktes te weten.

Context van de website

Laten wij van start gaan! Wij gaan kijken hoe de website eruit gaat zien, niet qua vormgeving maar structuur. Het begint met het maken van een sitemap. Welke pagina’s wil je op je website of webshop en hoe geeft dit vorm. Want het is belangrijk om de juiste weg te creëren voor de bezoekers, zodat zij de juiste informatie kunnen vinden op jouw website.

Techniek

Laten wij kijken wat technisch mogelijk is met WordPress webdesign. Ik maak mijn websites in een CMS (Contentmanagementsysteem) genaamd WordPress. Dit systeem is wordt wereldwijd gebruikt door webdesigners. Dat brengt veel voordelen met zich mee. Het bespaard mij veel tijd en heeft de nieuwste technologieën. Denk aan responsive website, AMP en gebruiksvriendelijk voor jou als klant door een overzichtelijk dashboard waarin jij zelf teksten en foto’s kan aanpassen en toevoegen.
Nu wij beiden weten waarom er een website gemaakt moet worden en hoe dat structureel eruit gaat zien. Gaan we kijken wat de website technisch nodig heeft. Dit verschilt enorm tussen klanten en is daarom een belangrijk punt om mee te beginnen. Hier komt onderzoek bij kijken, wat achteraf veel tijd kan besparen. We willen het in het begin natuurlijk wel in één keer goed doen.

Design en content

Het design fase is waarschijnlijk al dooreengelopen met eerdere fases van het webdesign proces. We hebben op dit moment misschien al beide een idee hoe het eruit komt te zien. Ik begin met het vormgeven van de eerder gemaakte websitestructuur. Ik ga aan de slag met jouw idee van uitstraling en ik kijk wat de concurrenten doen met hun design. Dit proces kan erg verschillen met tijd. Soms moet er nog een huisstijl gemaakt worden of wil de klant dat ik een moderne update eraan geef. Content is ook belangrijk voor het designproces, en zou dat graag van tevoren willen hebben.

Heb je geen content zoals foto’s en video? Ik heb verschillende manieren om hieraan te komen. Zo heb ik contacten met verschillende fotografen en sources voor stockfoto’s. Dit hangt natuurlijk helemaal af van je budget.

Vervolgens deel ik mijn website ontwerp met de jou en sparren we samen tot een uiteindelijk besluit in de huisstijl en webdesign. Heb je al een huisstijl? Geen probleem ik werk graag verder met een eerder bepaalde huisstijl.

Website ontwikkeling

Tevreden met het beeld wat we samen gecreëerd hebben? Dan ga ik verder met website ontwikkeling. Tijdens dit proces komen er meerdere feedback momenten waar ik mijn werk met je deelt. Het is voor belangrijk dat het contact tussen ons sterk blijft. Zo kan kunnen we elkaar helpen als we ergens tegenaan lopen. Het is belangrijk om kritisch mijn werk te beoordelen zodat jij als klant tevreden bent met het eindresultaat van je website.

Oplevering van een website

Vervolgens lever ik de website op en is het aan jou om ermee te pronken! Je krijgt van mij inloggegevens voor je website. Daarnaast krijg je een PDF met uitleg hoe jij je teksten, pagina’s en foto’s kan aanpassen.

Na oplevering is het erg handig om de website te laten controleren met collega’s en vrienden. Laat ze lekker kritisch feedback geven. Hun kijken toch altijd even anders met een frisse blik.

Bij oplevering van een website worden de volgende aspecten toegevoegd:
• Zoekmachine optimalisatie / online vindbaarheid
• Google analytics
• Google Business

Nazorg

Na de oplevering van de website kan ik je verschillende diensten aanbieden zoals:

• Online marketing
• Herontwerpen / toevoegingen van ingewikkelde pagina’s
• Email marketing
• Social media
• En meer.
Ik help je ook graag verder om in contact te komen met gespecialiseerde bedrijven als jouw vraag te ingewikkeld wordt.

Meerdere klanten waren zeer tevreden met mijn werk.

Vraag een offerte aan

pieter@pieterdekroon.com